„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД
„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД

Новини

ПОСЛАНИКЪТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ АНАТОЛИЙ МАКАРОВ ПОСЕТИ РАФИНЕРИЯТА „ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ БУРГАС“

{ 20.3.2017 г. 0:00:00 }

​На 20.03.2017 г. Извънредният и Пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България Анатолий Макаров, Генералният консул на Руската Федерация в гр. Варна Сергей Лукьянчук, Търговският представител на Русия в България Игор Илингин, и Почетният консул на Руската Федерация в гр. Бургас Тонко Фотев посетиха рафинерията на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД (100 % дъщерно дружество на ПАО „ЛУКОЙЛ“).

Гостите разгледаха основните технологични обекти и се запознаха с историята и достиженията на завода, който след приватизацията си през 1999 г. изцяло обнови производствените си мощности и повиши качеството на продуктите в съответствие с най-високите европейски стандарти. Председателят на Управителния съвет на дружеството Ильшат Шарафутдинов изтъкна, че главните приоритети на ръководството на предприятието са технологичната и екологична безопасност на производството, икономическата ефективност и развитието на персонала.

Дипломатите посетиха и музея на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“, представящ историята на българското нефтопреработване и нефтохимия.

Негово превъзходителство посланикът на Руската Федерация в Република България Анатолий Макаров високо оцени отличните условия за работа в предприятието, като подчерта, че то е прекрасен образец на руско-българското бизнес сътрудничество.

  • Новина във формат PDF

Това може да е интересно